Sursa foto: https://www.radioresita.ro/actualitate/cultura-intr-un-raspuns-ca-o-definitie
ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Sindicaliștii din cultură sunt supărați pe Premier

Distribuire articol:

Nemulțumiți de faptul că au primit creșteri salariale doar angajații din muzeele și bibliotecile din subordinea Ministerului Educației, nu și din celelalte muzee și biblioteci publice, sindicaliștii din cultură au amenințat Guvernul că vor organiza o serie de proteste.

„Aţi creat situaţii aberante, în care cea mai înaltă treaptă de salarizare din muzeele publice acreditate are salariul de încadrare cu 20 de lei mai mic decât al unui debutant dintr-un muzeu ce are ca ordonator de credite Ministerul Educaţiei! Iar pentru funcţiile similare cu vechime, complexitate a sarcinilor şi încadrare pe cea mai înaltă treaptă profesională, diferenţele de salarizare ajung până la 4000 de lei!”, se arată în comunicatul sindicaliștilor.

Până atunci, angajații din muzee au hotărât să nu participe la evenimentul, generic denumit, Noaptea Muzeelor, programat a se desfășura în noaptea de sâmbătă, 18 mai.

Ei sunt, de asemenea, supărați pe afirmațiile premierului, Marcel Ciolacu, care i-a acuzat de șantaj:

„De aceea, afirmaţiile dumneavoastră cu privire la „şantaj” şi lipsa negocierilor sunt încărcate de neadevăr şi, cel mai elegant spus, bizare şi discriminatorii!”, se mai arată în comunicatul sindicaliștilor.


Distribuire articol: