DIN TRANSILVANIA, LIFESTYLE

Smart Mobility Cluj – ultimele modele de vehicule electrice, noi tehnologii și sisteme inteligente pentru mobilitate sustenabilă, prezentate în Cluj-Napoca

În această duminică, pe esplanada dintre BTarena și Cluj Arena a avut loc evenimentul Smart Mobility Cluj, care a adus în fața clujenilor ultimele concepte în materie de mobilitate sustenabilă. Cei prezenți la eveniment au avut posibilitatea să testeze autovehicule electrice și hibrid, biciclete, scutere, motociclete sau trotinete electrice. Totodată, au fost prezentate și dezbătute informații despre variate tehnologii de mobilitate urbană.
Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca: Încurajez pe toată lumea să folosească mijloace de mobilitate alternativă cât de des au ocazia, deoarece ea vine la pachet cu beneficii atât pentru mediul înconjurător cât și pentru propria sănătate – dacă vorbim de mijloacele de micromobilitate.

Creșterea standardelor în ceea ce privește mobilitatea urbană în general reprezintă în continuare o prioritate pentru Primăria Cluj-Napoca.
Preocuparea pentru o mobilitate sustenabilă la nivelul orașului și al zonei metropolitane – respectiv pentru îmbunătățirea condițiilor de transport în comun din Cluj-Napoca – este constantă; încercăm în permanență să găsim surse de finanțare pentru investiții semnificative în sector și încurajăm prin variate politici publice utilizarea noilor tehnologii în materie de mobilitate. Proiectele recent finalizate de primărie, cele aflate în derulare și pregătire au această componentă de încurajare a mobilității alternative: de la stații de încărcare pentru vehicule electrice la utilizarea de senzori și noi tehnologii în general pentru optimizarea tuturor parametrilor care ne interesează ca cetățeni ai orașului.
Mai multe informații despre Smart Mobility Cluj, eveniment sprijinit financiar de Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca:
https://www.facebook.com/events/2897159780570601/