SNOOKER: Prima ediție a „Romanian Masters” câștigată de galezul Ryan Day

de Mihai Sărmășan

Jucătorul galez în vârstă de 37 de ani, Ryan Day, a câştigat, duminică seara, turneul Romanian Snooker Masters de la Bucureşti, după ce l-a învins în finală cu scorul de 10-8 pe englezul Stuart Bingham.

Bingham, fost campion mondial, în 2015, a condus cu 4-0 şi 5-4 după prima sesiune, dar şi cu 8-7, înainte ca adversarul său să câştige trei frame-uri la rând şi să-şi adjudece victoria.

 

Pentru Ryan Day, numărul 17 în clasamentul World Snooker, trofeul de la Bucureşti este cu atât mai important cu cât vine la doar o săptămână după ce s-a impus în turneul Gibraltar Open, unde a trecut de chinezul Cao Yupeng cu scorul de 4-0.

Pentru victoria de la Romanian Snooker Masters Ryan Day a primit un cec în valoare de 50.000 de euro, în timp ce finalistul Stuart Bingham a fost recompensat cu 25.000 de euro.

Prima ediţie a Romanian Snooker Masters, cel mai important eveniment de snooker din România, s-a desfăşurat în perioada 14-18 martie la Circul Metropolitan Bucureşti. Turneul invitaţional face parte din circuitului mondial World Snooker şi este dotat cu premii în valoare totală de 200.000 euro.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.