ACTUALITATE

SNOOKER: Prima ediție a “Romanian Masters” câștigată de galezul Ryan Day

de Mihai Sărmășan

Jucătorul galez în vârstă de 37 de ani, Ryan Day, a câştigat, duminică seara, turneul Romanian Snooker Masters de la Bucureşti, după ce l-a învins în finală cu scorul de 10-8 pe englezul Stuart Bingham.

Bingham, fost campion mondial, în 2015, a condus cu 4-0 şi 5-4 după prima sesiune, dar şi cu 8-7, înainte ca adversarul său să câştige trei frame-uri la rând şi să-şi adjudece victoria.

 

Pentru Ryan Day, numărul 17 în clasamentul World Snooker, trofeul de la Bucureşti este cu atât mai important cu cât vine la doar o săptămână după ce s-a impus în turneul Gibraltar Open, unde a trecut de chinezul Cao Yupeng cu scorul de 4-0.

Pentru victoria de la Romanian Snooker Masters Ryan Day a primit un cec în valoare de 50.000 de euro, în timp ce finalistul Stuart Bingham a fost recompensat cu 25.000 de euro.

Prima ediţie a Romanian Snooker Masters, cel mai important eveniment de snooker din România, s-a desfăşurat în perioada 14-18 martie la Circul Metropolitan Bucureşti. Turneul invitaţional face parte din circuitului mondial World Snooker şi este dotat cu premii în valoare totală de 200.000 euro.

VREMEA

Cluj-Napoca Cluj Romania
Predominant însorit
Predominant însorit
2°C
Vânt: 0 km/h N