LIFESTYLE

Soare de primăvară în Parcul Național Bucegi. FOTO

de Mihai Sărmășan

Chiar dacă este primăvară, Parcul Natural Bucegi, ne oferă și în această perioadă a anului peisaje spectaculoase. Parcul este situat integral in Masivul Bucegi din Carpatii Meridionali, desfasurat sub forma unui amfiteatru cu deschidere sudica, pe teritoriul administrativ a trei judete: Dambovita, Prahova si Brasov. 

Accesul la Parc este caracterizat printr-un grad ridicat de accesibilitate. Se poate face prin 14 puncte de intrare din care 2 destinate transportului pe cablu (Sinaia spre cota 2000, Busteni spre cabana Babele si Pestera), cu autoturismul pe drumurile nationale pana in localitatile Moroieni, Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal, Bran, Rasnov, Moieciu, etc., cat si cu trenul pana la statiile- Sinaia, Poiana Tapului, Busteni, Azuga, Predeal.

Prin complexitatea lui, parcul ofera multiple posibilitati de recreere: drumetie cu ghid turistic autorizat de PNB (pe traseele existente si marcate), alpinism (aprox. 280 de trasee), speoturism, fotografiere, filmare, sporturi de iarna, moutain bike pe drumurile publice din perimetrul Parcului.

foto credit: Facebook Dorin Cîrcu