Social-democrații din Parlamentul European salută eșecul referendumului.

Social-democrații din Parlamentul European salută eșecul referendumului și accentuează că a sosit momentul ca Guvernul României să se preocupe de problemele reale ale țării. Social-democrații din Parlamentul European sunt colegii europeni ai partidului numit PSD, cel mai mare partid pseudo-social-democrat din istorie. E foarte greu să ai rugăminți serioase către cineva care nu este ceea ce pretinde că este, nu face ce trebuie să facă și nu crede nici el în ce spune“, opinează moderatoarea Comunității RO100 Diaspora, Ramona Strugariu, vizavi de mesajul socialiștilor europeni pentru PSD după referendumul pentru familia tradițională.

Ramona Strugariu susține că cea mai eficientă măsură care ar putea fi luată împotriva PSD ar fi excluderea din familia social-democraților europeni: „E o risipă de energie extraordinară, ca și cum ai încerca să rezolvi probleme din gazeta matematică împreună cu o amoebă. Cel mai eficient lucru pe care ar putea sa îl facă ar fi o excludere. În felul acesta, familia social-democrată europeană s-ar împrospăta (gradual) cu niște reale partide de stânga,
din România, pe măsura ce acestea cresc. Un calcul pe termen lung, benefic pentru ambele părț
i“.

Președintele Grupului Social-Democrat din Parlamentul European, Udo Bullmann, a salutat eșecul referendumului pentru familia tradițională și a cerut Guvernului de la București să se concentreze pe problemele reale, scrie G4Media.

Mai jos, comunicatul integral al lui Udo Bullmann:

„Acest rezultat arată că majoritatea românilor nu au niciun interes în a-și vedea țara discriminând cuplurile de același sex. Schimbarea propusă a fi adusă Constituției ar fi fost un clar pas înapoi pentru drepturile persoanelor LGBT și ne bucurăm că această idee intolerantă asupra conceptului de familie nu a primit susținerea cetățenilor României. Ceea ce ar trebui sa conteze într-o familie este pe cine iubești, nu sexul persoanei de lângă tine.

Grupul nostru a fost întotdeauna vârful de lance al luptei pentru drepturile LGBT și vom susține acest lucru oriunde le vom vedea amenințate. Sperăm că Guvernul României va asculta alegătorii și se va concentra pe problemele care contează pentru aceștia. De asemenea, încurajăm Guvernul să înainteze lucrul pentru legislația parteneriatului civil, care este încă în pregătire.

Am susținut de mult timp faptul că toate statele membre UE trebuie să recunoască parteneriatele civile și căsătoriile persoanelor de același sex, astfel încât cetățenii să aibă statutul și drepturile protejate atunci când intră într-un alt stat membru UE. Acesta este un impediment clar în calea dreptului la libera circulație al cetățenilor, lucru pe care UE are datoria de a-l rezolva“.

Referendumul dezbinării a eşuat din cauza absenteismului, ceea ce va afecta imaginea principalilor jucători din spaţiul public. Rezultatul referendumului nu va fi validat, pentru că n-a întrunit cvorumul de prezenţă (30%).

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.