Șoimii Carpaților, în Germania, la exercițiul militar Saber Junction 19

În aceste zile, un detașament de militari din cadrul Batalionului 812 Infanterie ,,Șoimii Carpaților” se află în Germania, la Centrul de Instruire din Hohenfels (Joint Multinational Readiness Center), acolo unde se desfășoară exerciţiul multinaţional ,,Saber Junction 19”.

,,Saber Junction 19 se apropie de start. Marți, 10 septembrie, „Șoimii Carpaților” au ajuns la Hohenfels. În cursul acestei săptămâni, militarii bistrițeni au desfășurat activități premergătoare începerii exercițiului, iar structura de sprijin logistic a executat mentenanță tehnicii.

Comandantul detașamentului, căpitanul Daniel Cucură, a participat împreună cu comandanții de plutoane și reprezentanții statelor participante la coordonări și repetiții necesare sincronizării acțiunilor militare ce se vor desfășura în câmpul de luptă” se arată pe site-ul Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”.

Potrivit MApN: ,, Exerciţiul are ca scop antrenarea forţelor în comun în situaţii complexe, specifice mediului operaţional modern, realizarea conectivităţii şi a interoperabilităţii, precum şi testarea şi demonstrarea compatibilităţii procedurilor de operare şi capabilităţilor militare ale ţărilor NATO şi partenere”.

Recommended For You

About the Author: Rusu Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.