DIN TRANSILVANIA

,,Șoimii Carpaților” pleacă într-o nouă misiune în Afganistan

Militarii Batalionului 812 Protecția Forței „Șoimii Carpaţilor” din Bistrița pleacă, din nou, în Afganistan pentru a participa la misiunea NATO Resolute Support. Astfel, în perioada august 2018-februarie 2019, militarii bistrițeni vor executa misiuni specifice de asigurare  a protecţiei forţei din Baza Militară Kandahar, dar și misiuni de instruire, consiliere şi asistenţă a Forţelor Naţionale Afgane.

Prezent vineri, 27 iulie 2018, la Bistrița, în cadrul ceremoniei de plecare în teatru de operații, ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a discutat cu militarii despre modul de organizare a preluării misiunii de la Batalionul 30 Protecția Forței ,,Vulturii Carpaților” din Cîmpulung care își încheie misiunea.

Totodată, ministrul Apărării Naționale le-a transmis militarilor bistrițeni, care pleacă în Afganistan, că are deplină încredere în profesionalismul lor și le-a mulțumit pentru sacrificiul pe care îl fac pentru țară, în timpul celor șase luni de misiune petrecute departe de familie.

,,Am fost cu adevărat impresionat să aflu că 97% din efectivele cu care pleacă Batalionul 812 Manevră în misiune în Afganistan sunt încadrate cu militari ai batalionului și ai Brigăzii 81 Mecanizată din care faceți parte. Asta spune multe despre forța și coeziunea echipei dumneavoastră. Vă rog să transmiteți familiilor dumneavoastră mulțumirile noastre pentru înţelegerea şi pentru suportul moral acordat în perioada de pregătire a misiunii.  Vă doresc mult succes, dragi militari, şi să vă întoarceţi cu bine acasă!”, le-a spus, printre altele, ministrul Apărării Naționale, militarilor care vor pleca în teatru de operații.

Unitate de elită a Armatei României, Batalionul 812 Infanterie ,,Șoimii Carpaților” din Bistrița, înființat la 1 martie 1995 în Garnizoana Dej şi dislocat la 1 august 1995 în Garnizoana Bistriţa, a executat misiuni în teatrele de operații din Angola (în anul 1997), Irak (2004-2005) și Afganistan (între anii 2002-2003, 2006-2007 și 2010 – 2011 și 2014 – la nivel de companie-KAF-GDA).

Test: Cristina Rusu

Foto: FB Mihai Fifor