Solicitarea USR de abrogare a Legii recursului compensatoriu, amânată

PSD a refuzat marți, din nou, solicitarea USR de abrogare a Legii recursului compensatoriu, deși vedem, mult prea des, efectele nocive ale acestui act normativ și cât de vulnerabile au devenit instituțiile statului care ar trebui să se ocupe de siguranța cetățenilor, spun reprezentanţii USR.

USR a depus încă din luna ianuarie un proiect de abrogare a Legii recursului compensatoriu. Proiectul a fost blocat de majoritatea parlamentară care, de aproape trei ani încoace, guvernează mai mult în interesul infractorilor decât al românilor cinstiți. Apoi, după tragedia de la Caracal, USR a solicitat sesiune extraordinară pentru a fi abrogată de urgență această lege.

”PSD nu vrea să pună pe primul loc siguranța și binele cetățeanului de rând, deși aproape 20.000 de condamnați au ieșit din închisori înainte de vreme, potrivit datelor Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Tot PSD, ajutat de aliați conjuncturali de la Pro România și UDMR, a acționat astfel încât proiectul „Fără penali în funcții publice”, pentru care au semnat peste 1 milion de români, să nu fie nici acum introdus pe ordinea de zi a Comisiei juridice.

Lupta continuă, indiferent de câte piedici încearcă vechea clasă politică să pună proiectelor USR. Parlamentarii USR vor propune constant, la fiecare ședință, să înceapă dezbaterea acestora proiecte esențiale”, mai precizează reprezentanţii USR.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.