SANATATE

Solidaritate cu medicii care îngrijesc bolnavii infectați de coronavirus, la Craiova și Cluj

La Craiova și Cluj-Napoca, oamenii s-au solidarizat cu medicii care luptă, în aceste momente, să salveze viața românilor infectați cu coronavirus. La Craiova, în fața Spitalului de Boli Infecțioase, suporterii Universității s-au adunat duminică seara, au aprins torțe și au ovaționat medicii aflați în prima linie în lupta cu coronavirusul, scrie https://www.dcnews.ro/.

De asemenea, suporterii craioveni au postat un mesaj și pe pagina lor de Facebook:

,,Azi am afișat la Spitalul de Boli Infecțioase ,,Victor Babeș” un mesaj de susținere pentru tot personalul medical care în această perioadă se dedică în totalitate tratării pacienților infectați cu Covid-19.

Nu sunteți singuri, nu dați înapoi,
Peluza Sud alături de voi!

Suntem alături de voi! Mulțumim!”, au scris suporterii.

În Florești, lângă Cluj-Napoca, mai mulți oameni au ieșit la balcoane și au aplaudat în semn de respect pentru medici, gest asemănător cu ceea ce se întâmplă în Italia.

,,România aplaudă omenia! Florești, Cluj. Iată că funcționează! Am propus și vecinii mei au rezonat, ca în fiecare seară la ora 8 să ieșim la balcon și să aplaudăm eforturile medicilor, asistenților, personalului medical, să ne încurajăm și să ascultăm o piesă. Azi am ascultat, cu difuzorul scos din birou pe balcon, aria Nessun dorma, din opera Turandot, de Giuseppe Verdi. Vă încurajez să faceți la fel, e frumos și dă o stare de bine!”, a scris Cristian Ivaneș, omul care iniţiat şi relatat povestea din Floreşti, potrivit http://www.monitorulcj.ro/.