Sondaj: 1 din 2 patroni de întreprinderi mici și mijlocii vor să treacă la concedieri

Aproape 5 patroni din 10 anunță concedieri, potrivit unui sondaj realizat de Consiliul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii! Managerii reclamă că nu pot plăti salariile minime majorate de la 1 ianuarie. Hotelierii și proprietarii de restaurante anunță și ei creșterea tarifelor.

Creșterea salariului minim de la începutul anului de la 1.900 la 2.080 de lei îi pune în dificultate mai ales pe patronii de firme mici, de la sate.

Aproape jumătate dintre managerii firmelor mici spun că vor să facă disponibilizari. Cei mai mulți au de gând să concedieze între una și 5 persoane, potrivit unui sondaj al Consiliului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii.

Florin Jianu, președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii: „Ăștia mici mai departe nu mai au unde să transfere costurile, pentru că în momentul în care tu ai mărit prețul unui produs sau serviciu cu 5%, s-ar putea să ieși de pe piață și să închizi cu totul”.

6 din 10 patroni chestionați în sondajul de opinie au precizat că vor crește prețurile produselor și serviciilor din cauza costurilor mai mari cu forța de muncă.

Recommended For You

1 Comment

  1. „Multumiri” din inima ” singurului partid de sorginte liberala” aflat la putere , ALDE , pentru aceste „rezultate” ! .. semn ca goana dupa ciolan e mai importanta decat existenta IMM-lor in Romania ! Afara din PE-ALDE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.