POLITICĂ

Sondaj IMAS: PNL, USR și RO+ adună mai multe voturi decât PSD-ALDE-UDMR

PSD a pierdut, de când a venit la putere, 17% din electorat. În vara anului 2016 a câștigat alegerile parlamentare cu 45% din numărul total de voturi, însă, dacă zilele acestea ar avea loc alegeri, doar 28% din alegători ar vota cu PSD, conform unui sondaj IMAS.

Pe de altă parte, liberalii au ajuns în topul preferințelor românilor. Dacă s-ar organiza acum alegeri, 29,2% din votanți ar opta pentru PNL.

Sunt mai multe motive care au determinat o reorientare a celor care, până în urmă cu un an și jumătate, erau pro-PSD.  Modificările aduse la Codul Penal, condamnarea lui Dragnea și ultimele scumpiri au avut ca efect îndepărtarea susținătorilor partidului. ALDE este, de asemenea, în picaj, potrivit aceluiași sondaj. Formațiunea ar obține, acum, doar 8,6% din numărul total de voturi.

În opoziție, pe de altă parte, situația este optimistă: PNL a ajuns la 29,2% intenție de vot, crescând cu două procente în preferințele românilor. Cea mai mare creștere în sondaj este a Uniunii Salvați România, cu 3 procente, ajungând la 11,3 % diin intențiile de vot.

Doar 5% din respondenți ar vota cu UDMR, în timp ce pentru Mișcarea România Împreună, cel mai nou partid apărut pe scena politică din România, ar opta 8% din alegători.

Sondajul IMAS scoate la iveală faptul că, pentru prima dată de la alegerile din decembrie 2016, partidele de opoziție au un procent total mai bun decât cel al PSD-ALDE și UDRM. Astfel, liberalii, USR și Mișcarea România Împreună adună împreună 48,5% din intențiile de vot.

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Senin
Senin
8°C
Vânt: 0 km/h V