ACTUALITATE, POLITICĂ

Sondaj. Nicuşor Dan conduce detaşat în cursa pentru Primăria Capitalei

Nicușor Dan a prezentat, duminică, rezultatele unui sondaj, realizat la comanda sa, privind opțiunile bucureștenilor în privința candidatului la Primăria Capitalei.

Potrivit datelor prezentate de candidatul independent, cei mai mulți dintre cei chestionați își doresc ca opoziția să aibă un candidat unic al opoziției. În privința persoanei care ar trebui să reprezinte opoziția în competiția electorală cu PSD, rezultatele sondajului arată că cel mai bine plasat este Nicușor Dan.

”Am spus încă de când m-am lansat în această competiție că șansa ca Bucureștiul să scape de administrația Firea-PSD este ca opoziția să aibă un candidat unic și bucureștenii confirmă ceea ce am spus. 61% dintre cei care votează partide non-PSD doresc ca opoziția să aibă un candidat unic. În aceste condiții, Gabriela Firea se menține la un scor extrem de mare pentru performanța ei administrativă, 35%, dar candidatul opoziției are șanse mari să o învingă.

La întrebarea «Cine să fie acest candidat al opoziției?», bucureștenii care votează partide de opoziție mă văd, în mod categoric, ca cel mai bine plasat. E de remarcat că sunt candidatul opoziției care este votat de procente consistente din votanții tuturor partidelor de opoziție, spre deosebire de ceilalți care sunt, fiecare, votați de partidele din care provin. Probabil faptul că sunt independent este o explicație a acestui fenomen.

Dacă partidele de dreapta nu vor ajunge să aibă un candidat comun, Gabriela Firea se menține la 33-35%. Eu, din partea Alianței, aș lua 32% și aș fi, din nou, cel mai bine plasat în această competiție.

În ipoteza în care eu nu candidez, Gabriela Firea câștigă cu 10% diferență.

Nicuşor Dan a precizat că până la sfârşit de februarie trebuie luate decizii de către partidele de opoziţie.