Sondajul comandat de PSD este devastator pentru Dragnea. Opoziția e pe val

Un sondaj comandat de PSD și prezentat în ședința Comitetului Executiv al acestui partid, de vineri, arată că social-democrații și aliații lor nu au, în prezent, nici o șansă să câștige competiția pentru Cotroceni, informează newsweek.ro.

Dacă mâine ar avea loc alegeri parlamentare, lucrurile s-ar schimba, iar opoziția a prelua guvernarea. Nici Liviu Dragnea, nici Gabriela Firea sau Călin Popescu Tăriceanu, nu stau confortabil în opțiunile electoratului.

La prezidențiale, Klaus Iohannis ar câștiga, și în turul I, și în turul II, indiferent de adversar. Liviu Dragnea ar obține 4% din voturi, din totalul populațieie, și 7% dintre cei care, teoretic, s-ar prezenta la vot.

Locul al doilea este ocupat de Călin Popescu Tăriceanu, luat în calcul aici din poziția de candidat al ALDE, nu al unei coaliții eventuale cu Partidul Social Democrat.

Firma care a lucrat pentru PSD a măsurat și intenția de vot pentru fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a cărei popularitate este în creștere, după demitere.

Potrivit acestui sondaj, efectuat telefonic (prin metoda CATI) și cu o marjă de eroare de 4,3%, PSD ar obține 31%, dacă mâine ar avea loc alegeri parlamentare. ALDE, cu un scor de 4%, nu ar intra în Parlament. PNL ar beneficia de 25% din voturi, USR de 13%, iar partidul lui Dacian Cioloș tot de 13%, deși Mișcarea România Împreună nu este încă înregistrată.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.