ACTUALITATE, POLITICĂ, OPINII

Sorin Hangan, Președinte PNL Bistrița: ,,Ziua de 9 mai are triplă semnificație istorică pentru noi românii și nu numai”

Într-o postare pe facebook, Sorin Hangan, președinte al PNL Bistrița și liderul de grup al consilierilor locali ai PNL din Consiliul Local Bistrița, scrie un mesaj cu ocazia semnificației zilei de 9 Mai.

,,Ziua de 9 mai are triplă semnificație istorică pentru noi românii și nu numai. În 1877 România și-a dobândit independența, momentul fiind unul dintre cele mai mari din istoria noastră. Suntem independenti; suntem națiune de sine stătătoare; (…)domnilor deputați, nu am cea mai mică îndoială și frică de a declara în fața reprezentanței naționale că noi suntem o națiune liberă și independentă, spunea Mihail Kogălniceanu, în discursul de independență.

Independența țării a fost momentul cel mai înalt de până atunci, când națiunea și-a regăsit locul în lume cu demnitate și eroism. De asemenea, pe 9 mai sărbătorim Ziua Victoriei și ziua în care s-a declanșat procesul de realizare a Uniunii Europene. În declarația Schuman se consemnează că Europa nu va fi construită dintr-odată sau ca urmare a unui plan unic, ci prin realizări concrete.

Astăzi mai mult ca oricând vedem câte vulnerabilități și cât de fragilă este democrația în lume fără susținerea principiilor care guvernează libertatea popoarelor. Garanțiile pentru securitatea și bunăstarea României vine din aplicarea acestor principii universal valabile și respectarea lor.”