DIN TRANSILVANIA

Sorin Hangan, președintele PNL Bistrița: “Suntem în luna martie şi nu avem buget.”

Consilierul municipal PNL, Sorin Hangan, președintele PNL Bistrița, scrie într-o postare pe contul său personal de Facebook că-i va cere primarului municipiului o întâlnire pentru a stabili prioritățile pe anul 2019 a orașului nostru:

“O să-i cer primarului Ovidiu Creţu să avem o întâlnire pentru a stabili priorităţile pe anul 2019. Suntem în luna martie şi nu avem buget. O administraţie eficientă trebuie să aibă bugetul aprobat încă din luna decembrie, iar lista de investiţii trebuie să fie pregătită încă din luna martie.  Nu mai trebuie să ratăm şi acest an. E neproductiv să finanţăm multe proiecte şi să realizăm puţine. Nu e normal să mai transferăm banii de pe un an pe altul. Dacă vrem să fim eficienţi trebuie să nu ne mai amăgim singuri.

Sunt câteva proiecte care pot fi realizate dar pentru asta e nevoie de o reconfigurare şi o prioritizare a investiţiilor, altfel rămânem blocaţi în câteva iniţiative care nu ne duc înainte. Avem o strategie de dezvoltare a oraşului care e un document aprobat de toate partidele politice şi pe care l-am abandonat în favoarea proiectelor personale ale primarului. Chiar dacă suntem mult în urmă, trebuie să privim spre viitor şi să ne concentrăm pe proiectele urgente şi importante.

Suntem un grup de consilieri cu reprezentare importantă şi cred că de ficecare dată propunerile noastre au contribuit la dezvoltarea oraşului. Despre cât de bine se realizează investiţiile, dacă ele se fac la timp şi de calitate este o problemă a domnului primar şi a executivului şi aici avem obiecţiile noastre, dar asta e o altă discuţie.

Aştept un răspuns clar din partea primarului Ovidiu Creţu şi sper să avem o dezbatere serioasă pe buget împreună cu toţi cetăţenii bistriţeni interesaţi şi care au propuneri concrete în acest sens.”

sursa: Facebook Sorin Hangan