POLITICĂ

Șoșoacă și clanurile mafiote ale PSD din Valea Jiului braț la braț în fața minerilor

Ortaca Șoșoacă s-a dus pe Valea Jiului sa salveze nu minerii, ci onoarea familiei PSD Resmeriță, neamul Oanei Lovin, al cărui fondator – don Cornel, primar la Lupeni vreme de 4 mandate și unul dintre artizanii falimentului orașului lăsat moștenire fiilor Cristian și Lucian Resmerita – este anchetat în mai multe dosare de corupție, unul dintre acestea ajungând la Tribunalul Hunedoara, după mulți ani de tergiversări, nenumărate boli mortale care îl împiedicau pe Resmeriță sa dea cu subsemnatul in fata organelor, scrie Camelia Ciobanu.
“Adevarul” scria lucruri extrem de grave despre “baronii Vaii Jiului” inaintea alegerilor din 2017 pentru primaria din Lupeni:
“După aproape două decenii în care Lupeniul a fost condus de acceaşi familie, cetatenii reclamă lipsa de perspective economice a municipiului adus în anii trecuţi în pragul falimentului, gunoaiele care împânzesc cartierele şi faptul că locul unităţilor de producţie din trecut (exploatarea minieră şi combinatul Vâscoza), unde lucrau mii de muncitori, nu a mai fost luat, după distrugerea lor, de alte investiţii importante. Unii se tem însă de puterea familiei Resmeriţă. „Am strâns semnături pentru a candida la funcţia de primar, iar unii dintre vârstnicii cărora le-am cerut sprijin mi-au spus că nu semnează pentru mine, de teamă să nu li se taie pensiile”, spune Cristina Ciucu, o profesoară din Lupeni, care candidează ca independentă. Alţi localnici susţin că, deşi sunt votanţi „tradiţionali” ai Partidului Social Democrat, ar fi vrut ca locul de primar să fie propus unui candidat care nu face parte din familia Resmeriţă”.
“In ultimele doua decenii, baronii Vaii Jiului au acumulat mai multe terenuri, vile, apartamente şi case de vacanţă în Lupeni, Vulcan şi în staţiunea Straja, case în Uricani, spaţii comerciale, bijuterii, cadouri de nuntă pentru Cristian Resmeriţă de 30.000 de euro, depozite bancare de peste 300.000 de lei, în contul aceluiaşi senator. În acelaşi timp, sub conducerea familiei Resmeriţă, municipiul din Valea Jiului a ajuns într-o situaţie economică jalnică. În 2014, Lupeni a fost la un pas de insolvenţă, având arierate de 33 de milioane de lei”.
“Mina din Lupeni a fost inclusă recent de Guvern (PSD pe atunci) pe lista unităţilor miniere care vor fi închise în următorii ani. Direcţia Naţională Anticorupţie a reclamat un prejudiciu de 3.364.144,86 lei, adus primăriei de fostul primar Cornel Resmeriţă (tatal senatorului cu care se imbratiseaza Sosoaca), prin contractele atribuite preferenţial pentru investiţiile din staţiunea Straja, iar recent Curtea de Conturi a României a reclamat alte neregului privind modul în care fosta administraţie a gestionat proiectele derulate în Staţiunea Straja, prin programul „Schi în România”: plăţi nelegale efectuate de primărie în sumă de peste două milioane de lei şi penalităţi plătite incorect de 3.483.594 lei.”.
Imagini de la întâlnirea cu minerii.
Ar putea fi o imagine cu 11 persoane şi persoane în picioare