LIFESTYLE

Soția lui Zsolt Törok: Zsolt, chiar nemaifiind, ne-a oferit o ultimă lecție

La câteva zile după înmormântarea alpinistului Zsolt Torok, Laura Torok, soția acestuia, a postat un mesaj emoționant pe Facebook în care vorbește despre lecția de civism pe care ne-a dat-o, de dincolo de moarte, cunoscutul alpinist. Iată mesaj integral postat duminică seara de Laura Torok.

,,Au trecut zile, ore, secunde de când Zsolt nu mai este aici cu noi. Emoția colectivă, declanșată de vestea dispariției sale premature și tragice, s-a domolit. Așa și trebuie să fie. Zsolt rămâne în sufletele noastre, ale celor care l-au iubit, ale celor care i-au fost aproape. În tăcere, în quasi-acceptare. Totuși, ceea ce nu ar trebui uitat este faptul ca Zsolt Török, chiar nemaifiind, ne-a oferit nouă, tuturor, o ultimă lecție. O lecție de civism, o lecție de viață, un ultim moment de reflecție.

Cei care l-au cunoscut și cei care doar auziseră de Zsolt au ținut să îi aducă un ultim omagiu, fiecare în felul său. Dispariția lui a adunat laolaltă toate naționalitățile, din orașul pe care l-a iubit atât de mult, din țară și din străinătate, tot spectrul politic, autorități locale și naționale, presa de toate culorile, oameni simpli și mai puțin simpli, toți marcați de destinul tragic al unui om care a încercat și reușit până la momentul fatidic să-și depășească limitele și să-și dovedească identitatea iar și iar.

Țin să mulțumesc tuturor, fără excepție, pentru decența, compasiunea și respectul de care au dat dovadă în momentele grele, încărcate de o emoție de nedescris, când ne-am luat un ultim rămas bun de la Zsolt. Iată că putem fi împreună, trecând peste lucruri care ne despart adesea, și care în cele din urmă, sunt prea puțin importante.

Cum ar fi să fim și să simțim împreună și la bine? Evident că nu putem toți să fim cei mai buni în domeniul nostru de activitate, dar putem încerca, evident că nu putem toți să facem fapte eroice sau ieșite din comun, dar nu trebuie să le considerăm- categoric- ca fiind imposibile. Ceea ce sigur putem face cu toții este să fim OAMENI, să fim mai buni, mai plini de compasiune, mai înțelegători față de cei din jurul nostru. Să ne respectăm pentru ceea ce suntem și pentru ceea ce am reușit să facem, fără invidie, fără ură, fără răutate. Cred că aceasta este ultima lecție pe care ne-a oferit-o Zsolt Török”.

Sursă foto: Laura Torok-Facebook