SPANIA-SUEDIA, duelul pentru aur al Campionatului European de handbal masculin

de Mihai Sărmăşan

În ultimul act al Campionatului European de handbal masculuin, Croaţia 2018, se vor înfrunta în această seară de la ora 21.30 două superputeri ale acestui sport, Spania şi Suedia.

Spania a terminat pe locul secund în grupa sa de calificare după Danemerca, pentru ca apoi în semifinale să producă surpriza şi să învingă Franţa la 4 goluri diferenţă. În grupa a 2-a din care a făcut parte, a avut cea mai bună apărare şi cel mai bun atac, în ciuda faptului că a întâlnit adversari redutabili, precum Danemarca, Slovenia, Macedonia şi Germania. Ibericii au un lot omogen, cu jucători care evoluează de mult timp împreună atât la echipa naţională, cât şi la echipele de club, majoritatea provenind din campionatul intern cu jucatori foarte valoroşi şi experimentaţi, precum Aguinagalde, Entrerrios sau Sole.

Suedia a ajuns cu emoţii în semifinale, a avut acelaşi număr de puncte ca Norvegia şi Croatia,însă a mers mai departe datorită meciurilor directe favorabile. În semifinale a trecut de eterna sa rivală, Danemarca, într-o partidă care a avut nevoie de reprize suplimentare. Nordicii au un lot de jucători foarte tineri, dar care deja evoluează la cel mai înalt nivel la echipe din Europa, cu joc defensiv foarte bun, apărare masivă, dar foarte mobilă, agresivă care pune în dificultate atacanţii adverşi.

Ultimele două partide oficiale directe între cele două finaliste din această seară au fost câştigate de Spania, ambele la două goluri diferenţă.

În finala mică, care se va disputa de la ora 19.00, se vor înfrunta Danemarca şi Franţa. Ambele partide vor putea fi urmărite pe postul de televiziune TVR HD.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.