OPINII

Speculații politice de vară

Autor: Valentin Naumescu

În căldura lui iulie, se coace oare scenariul ca nefericitul partid ALDE de România, condus de dezgustătorii oportuniști Tăriceanu, Vosganian și Norica Nicolai, să iasă de la guvernare în septembrie, pentru a da o iluzorie speranță candidaturii lui Tăriceanu la prezidențiale și realizării pragului de 5% în decembrie anul viitor?

Poate nu întâmplător joacă acum Tăriceanu dramoleta cu apărarea finanțării unor ministere cheie la revizuirea bugetară, după ce același Tăriceanu a stat preș pentru Dragnea doi ani și jumătate, în speranța că va fi desemnat candidat comun al PSD-ALDE la prezidențiale. Săracii trădători, cum sfârșesc ei abandonați, când nimeni nu mai are nevoie de serviciile lor…

De ce nu mai are nevoie PSD de serviciile lui Tăriceanu? Simplu, pentru că se va întoarce Ponta pe cai mari și va fi viitorul lider al PSD. Cum se întoarce?
Iată o variantă: se face în septembrie un nou program de guvernare, intră Pro-România la guvernare pe baza unei alianțe, Ponta o susține pe Dăncilă la prezidențiale, Dăncilă demisionează în noiembrie din funcția de președinte al PSD, după ratarea lamentabilă de la prezidențiale, iar Congresul PSD (tocmai amânat acum, de atâta jale pentru Alexandra din Caracal, așa cum ne-a explicat Dăncilă) va vota fuziunea PSD cu Pro-România sub denumirea “Partidul Social Democrat Pro-România”.

Bineînțeles, cu V.V. Ponta președinte, în loc de V.V. Dăncilă, care își va primi ulterior porția de recunoștință din partea partidului pentru “sacrificiile” făcute, dându-i-se o sinecură oarecare. Iar V.V. Ponta se va pregăti pentru prezidențialele din 2024. Ce ziceți, e de la caniculă?