dezinfectant echipamente medicale Spitale Satu Mare Guvern Ungariei
DIN TRANSILVANIA

Spitalele din Satu Mare au primit echipamente medicale din partea Guvernului Ungariei

Trei sute de litri de soluție dezinfectantă au fost trimise de Guvernul Ungariei în Satu Mare, pentru a fi distribuite centrelor de îngrijire și asistență pentru vârstnici.

Prin intermediul reprezentanților UDMR, dezinfectantul a ajuns în centrele de asistență pentru vârstnici din Satu Mare, Carei, Petrești și Foieni.

Totodată, din partea guvernului maghiar, în spitalele din Satu Mare au fost distribuite 7.200 măşti de protecție, 28.800 de măști chirurgicale, 10.000 perechi de mănuşi, 400 de viziere, 500 de perechi de acoperitori încălțăminte, 1.500 de combinezoane, 200 de perechi de ochelari de protecție și 1.650 de litri de dezinfectant.

“Din partea Organizației Județene a UDMR Satu Mare, Pataki Csaba, Kereskényi Gábor, Turos Lóránd și Nagy Szabolcs au distribuit centrelor de îngrijire și asistență pentru vârstnici din județul Satu Mare, aproape 300 de litri de soluție dezinfectantă. Dezinfectantul, donat de Guvernul Ungariei, a ajuns la centrele de îngrijire si aistență de stat, respectiv la cele operate de primării, din localitățile Satu Mare, Carei, Petrești și Foieni. Aceste soluții dezinfectante prezintă un mare ajutor instituțiilor în lupta pentru combaterea pandemiei cauzate de virusul COVID-19.
Alături de colegii mei din UDMR, în ultimele zile am distribuit 7200 măşti FFP2, 28.800 măști chirurgicale, 10.000 mănuşi, 400 de viziere, 500 de perechi de acoperitori încălțăminte, 1.500 de combinezoane, 200 de perechi de ochelari de protecție și 1650 de litri de dezinfectanți.
Mulțumim Guvernului Ungariei pentru ajutorul necondiționat!”, a menţionat senatorul UDMR, Pataki Csaba.

Foto: Pataki Csaba