DIN TRANSILVANIA

Spitalul de Urgență din Cluj va beneficia de investiții de 45 milioane de euro

Licitația pentru proiectarea și execuția investiției în care își vor desfășura activitatea Secția Clinică Neurochirurgie și Centrul de Patologie Vasculo-Cerebrală și Neurochirurgie a fost publicată. 30 milioane de euro vor acoperi serviiciile de proiectare, execuția lucrărilor de construcții și dotare.

Valoarea totală a investiției se ridică la 45 milioane de euro, din care aproximativ 30 milioane de euro vor acoperi serviiciile de proiectare, execuția lucrărilor de construcții și dotare (doar pentru acele utilaje, echipamente tehnologice și funcționale care necesită montaj).

15 milioane de euro se vor investi în dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație. Proiectul implică atât renovarea și recompartimentarea clădirii de 3810 mp, în care, la momentul actual, funcționează Compartimentul Clinic Medicina Muncii (str. Pasteur, nr. 3-5), cât și construirea unui pavilion nou, cu o suprafață de 4263 mp, conectat clădirii existente.

Dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație — CT, RMN, neuroangiograf, sisteme de neuronavigație, sală de operații hibrid — va face obiectul unei proceduri de atribuire distincte.

Astfel, Secția Clinică Neurochirurgie, în care, anual, au loc peste 2300 de interveții chirurgicale, va putea asigura soluționarea terapeutică adecvată a patologiei cerebro-vasculare, principala cauză de mortalitate și morbiditate cu handicap neurologic major în populația generală.

 

sursa: Ziua De Cluj