Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa vine cu o soluție de avarie la criza provocată de medicii de familie

Alternativă pentru bolnavii din judeţul Bistriţa-Năsăud care nu vor beneficia de consultaţii, trimiteri spre internare şi reţete, în contextul protestului medicilor de familie.

Ca urmare a situaţiei fără precedent din domeniul sanitar şi anume decizia asociaţiilor profesionale a medicilor de familie de a nu emite trimiteri şi reţete compensate, vă comunicăm modul în care puteţi beneficia de serviciile medicale de internare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

Biletele de trimitere spre internare pot fi eliberate de către medicii de specialitate, din cadrul cabinetelor de specialitate ale Ambulatoriul Integrat (Policlinica de pe Strada Gării, nr. 9-11), conform legislaţiei în vigoare. În acest sens, până la soluţionarea diferendumului dintre medicii de familie şi Casa de Asigurări de Sănătate, vă comunicăm că Ambulatoriul de Specialitate îşi desfăşoară programul în mod normal (program ataşat prezentului comunicat) şi vă stă la dispoziţie.

Cetăţenii care beneficiază de Venitul Minim Garantat conform legislaţiei în vigoare şi pot face dovada prin intermediul unei adeverinţe eliberate de primăria de domiciliu, vor beneficia gratuit de consultaţii.

Toţi ceilalţi pacienţi, asiguraţi sau neasiguraţi, conform legislaţiei în vigoare, pentru o serie de 59 de afecţiuni (lista ataşată comunicatului) vor beneficia de gratuitate, în timp ce pentru alte afecţiuni decât cele cuprinse în listă, vor achita contravaloarea consultaţiei conform tarifelor Ambulatoriului de Specialitate.

Sperăm în rezolvarea cât mai rapidă a acestui diferend între Societatea Naţională de Medicina Familiei şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, şi ne dorim că această alternativă să poată suplini la un nivel acceptabil întreaga activitate a medicilor de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud!

SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ BISTRIŢA
Manager,
Gabriel Lazany

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.