DIN TRANSILVANIA, POLITICĂ

Spitalul Regional de Urgență Cluj devine realitate sub guvernarea liberală!

Prim-ministrul Ludovic Orban, alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, primarul Municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc, candidatul PNL la Primăria Comunei Florești, Bogdan Pivariu, președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, prefectul județului Cluj, domnul Mircea Abrudean, parlamentarii PNL de Cluj, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, europarlamentarul Daniel Buda, a efectuat o vizită la amplasamentul proiectului Spitalului Regional de Urgență Cluj.

Președintel PNL Cluj, europarlamentarul Daniel BudaDupă foarte mulți ani de întârziere, în care guvernările anterioare ar fi trebuit să demareze construirea a 8 spitale regionale la nivel național și a unui spital metropolitan în București, Guvernul Orban a reușit, într-un timp foarte scurt, să semneze contractele pentru construirea primelor 3 spitale regionale la Iași, Cluj și Craiova cu o valoare totală de 1,64 miliarde de euro. Spitalul Regional de Urgență Cluj, cu o valoare a investiţiei ce depăşește 500 de milioane de euro, va dispune de 849 de paturi și va beneficia de un heliport şi de o parcare subterană independentă (cu două etaje). Suprafaţa totală construită a spitalului va fi de aproximativ 151,891 m2, iar amprenta clădirii este de 27.340 m2.

Acest spital reprezintă un obiectiv strategic pentru județul Cluj și pentru întreaga regiune de Nord-Vest. Semnarea contractului de finanțare la începutul anului încununează o serie de eforturi ale administrației locale, județene și ale Guvernului României astfel încât fondurile europene puse la dispoziție de Comisia Europeană să nu se piardă iar cetățenii să poată beneficia, într-o perioadă rezonabilă de timp, de infrastructură medicală performantă. În calitate de președinte al PNL Cluj, le mulțumesc premierului României, domnul Ludovic Orban și miniștrilor din cabinetul premierului pentru efortul și preocuparea constantă în concretizarea Spitalului Regional de Urgență Cluj!