ACTUALITATE, POLITICĂ, ECONOMIC

Sprijin de 1,2 miliarde de euro din partea Uniunii Europene pentru Ucraina

Undă verde în plenul Parlamentului European – sprijin de 1,2 miliarde de euro din partea Uniunii Europene pentru Ucraina.
S-a aprobat astăzi în plenul Parlamentului acordarea unei asistențe macrofinanciare în valoare de 1,2 miliarde euro Ucrainei cu scopul de a sprijini stabilizarea economică a țării și un program consistent de reforme.
Acest ajutor din partea Uniunii Europene va sprijini stabilizarea economică a Ucrainei și va consolida agenda de reforme structurale a țării.

Acest lucru a fost anunțat ieri, 23 iulie, de premierul Ucrainei, Denis Șmigal, pe Telegram, în timpul unei vizite la Bruxelles.

Potrivit acestuia, a fost semnat un acord de memorandum și împrumut cu Comisia Europeană privind alocarea asistenței macrofinanciare.

„1,2 miliarde de euro pentru Ucraina este cea mai mare tranșă a Comisiei Europene în cadrul programului de asistență macrofinanciară „exclusivă”, care este destinată pentru 10 țări și are ca scop depășirea consecințelor negative ale pandemiei”, a declarat premierul.

Denis Șmigal a mai adăugat că ajutorul UE este „un pas important care va sprijini stabilitatea macrofinanciară a țării și va asigura bunăstarea cetățenilor ucraineni”.

Foto: realitatea.md