ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Ștafetă Ciclistă pentru susținerea pacienților cu scleroză multiplă

Un eveniment recreativ itinerant, de conștientizare comunitară este Ștafeta Ciclistă SM, organizată de Asociația de Scleroză Multiplă din România, pe traseul Timișoara, Oradea, Bistrița, Iași, Reghin, Sfântu Gheorghe, Brașov, București, Craiova, Alba Iulia.

La Alba Iulia, Asociația de Scleroză Multiplă din România, în parteneriat cu Asociația SM SPEROMAX Alba și cu susținerea Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia și Liga Studenților din Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, vor organiza Ștafeta Ciclistă SM, eveniment ce va avea loc vineri, 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, începând cu ora 17,00 pe traseul: Latura de Vest a Cetății Alba Carolina – Șanțurile Cetății – Piața Tricolorului și vor participa voluntari, persoane afectate de scleroză multiplă și familiile acestora, iar invitația este deschisă pentru toți cei care doresc să fie alături de ei.

Dat fiind faptul că în acest an Ștafeta Ciclistă SM coincide cu Ziua Internațională a Copilului, cei mici sunt așteptați să participe în număr cât mai mare. La acest eveniment va lua parte și Garda Națională de la Alba Iulia.

Potrivit Federaţiei Internaţionale pentru Scleroză Multiplă, aproximativ 2,3 milioane de oameni din întreaga lume sunt diagnosticaţi cu scleroză multiplă (SM), însă numărul celor care suferă se estimează a fi mai mare, o mare parte rămânând nediagnosticaţi.

În evidențele Asociației SM SPEROMAX, la nivelul județului Alba sunt înregistrați aproximativ 90 de pacienți cu scleroză multiplă, dar se presupune că ar fi în jur de 200, o mare parte rămânând nediagnosticați, a spus, Dragoș Zaharia, președintele Asociației SM SPEROMAX Alba, care miercuri, 30 mai, de Ziua Mondială a Sclerozei Multiple a ținut să transmită MULTĂ SĂNĂTATE tuturor pacienților cu scleroză multiplă, din județ, din țară și de pretutindeni.