Locuri de muncă pentru tinerii defavorizați. Ei vor putea fi angajați în instituțiile statului, pentru o perioadă de doi ani

Tinerii din centrele de plasament și din mediile defavorizate primesc o mână de ajutor. Vor putea fi angajați în instituțiile statului, pentru a se putea integra mai ușor pe piața muncii. Un proiect legislativ care vine în sprijinul lor a fost adoptat recent de către Parlament. Autoritățile estimează că peste 10 mii de persoane ar putea beneficia de acest ajutor. Măsura vine în contextul deficitului uriaș de pe piața muncii, informează radio-romania actualitati.

De luna viitoare, tinerii defavorizați, care nu au mai mult de 26 de ani, vor putea fi angajați în instituțiile statului. Inițiativa legislativă are ca scop reducerea deficitului actual de pe piața muncii.

Tinerii care vor dori să se angajeze într-una din instituțiile statului vor avea mai întâi de parcurs câteva etape. Vor depune un dosar și vor susține un interviu. Iar în funcție de jobul pentru care aplică, vor avea de susținut și o proba practică. La finalul celor 24 de luni vor primi și o scrisoare de recomandare pe care o vor putea prezența viitorului angajator.

Tinerii din categoriile defavorizate își vor putea găsi astfel un loc de muncă în prefecturi, primării și direcții subordonate ale acestora pe o perioadă de 2 ani.

Angajatorii care vor angaja alte tipuri de candidați pe acele locuri pe care ar trebui angajați tineri dezavantajați vor putea fi amendați cu până la 1.000 de lei.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.