LIFESTYLE

STOP! Sunt copii, prea mici pentru a ști ce se întâmplă în jurul lor și fără puterea de a se salva din calea focului!

Foarte multe incendii au în locuinţe din neglijenţa adulţilor. În România au loc anual, aproximativ 35 000 de incendii, din care aproximativ 7000 sunt incendii în locuinţe. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă desfăşoară mereu campanii de informare pentru a preveni astfel de evenimente.

“Voi… bunici, părinți sau frați, aveți grijă de cei mici, nu-i lăsați nesupravegheați și, în niciun caz, în preajma focului sau a mijloacelor de încălzire. Nu așteptați intervenția pompierilor, ci evitați intervenția acestora!” e mesajul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Un bărbat a murit, marţi, într-un incendiu izbucnit în locuinţa acestuia din oraşul Siret, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată. Cauza probabilă a incendiului este jarul sau scânteile provenite din coşul de fum deteriorat, potrivit pompierilor.

Incendiile la locuințe continuă să facă victime în rândul copiilor.

În această după amiază, o fetiță de 1 an și un băiețel de 2 ani s-au intoxicat cu fum, după ce, în camera în care se aflau, hainele puse la uscat au ars mocnit. Evenimentul s-a produs într-o locuință din localitatea Salcea, județul Suceava. Cei doi micuți au fost transportați la spital în stare de inconștiență.

Foto: arhiva ISU B-IF