ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Ștrandul municipal Bistrița va fi inaugurat mâine. Investiția a costat 4,7 milioane lei.

Mâine are loc inaugurarea noului ștrand municipal. Lucrarea a fost executată de firma Record, iar costurile s-au ridicat la aproximativ 4,7 milioane lei. Lucrarea a început în septembrie 2015, proiectul fiind modificat, fiind necesară amânarea cu un sezon  a deschiderii pentru publicul bistrițean. S-au realizat lucrări privind sistemul de filtrare, tratare şi recirculare a apei pentru cele trei bazine, inclusiv cu sala echipamentelor, lucrări la bazine, dotarea cu mobilier (84 şezlonguri de lemn, umbrele de soare, bănci), coşuri de gunoi, cişmele de apă, vestiare, refacerea grupurilor sanitare, spaţii de joacă pentru copii, teren de sport multifuncţional, spaţii verzi.

Primarul Ovidiu Crețu  a precizat că, cheltuielile vor scădea odată cu noua instalaţie de filtrare a apei, bazinul urmând să fie umplut doar o dată pe sezon. „Apa nu mai este scumpă, pentru că este recirculată. Dacă vă amintiţi, cu bazinul foarte adânc pe care îl aveam la început, ne costa apa circa 3 miliarde lei vechi pe an, pentru că trebuie schimbată în fiecare săptămână şi volumul era foarte mare. Am redus la jumătate, ridicând fundul bazinului şi mergând pe acelaşi sistem. Sistemul de acum, cu purificarea apei prin filtre, prin staţii este unul costisitor. De fapt, aceasta este şi lucrarea principală la Ştrandul municipal. Apa ne costă acum doar la umplere. Am coborât din nou fundul bazinului, pentru a putea să desfăşurăm şi concursuri oficiale”.

Bazinul dispune şi de un sistem de acoperire, pentru a putea fi prelungit sezonul de scăldat, inclusiv cu luna septembrie. „Este un sistem de folie care se întinde la suprafaţa apei. Îl vom folosi în septembrie şi în felul acesta mai prelungim cu o lună sezonul, perioada în care se va putea face baie, nu doar plajă”, a mai adăugat primarul municipiului.

Proiectul a fost demarat în anul 2014 la inițiativa consilierilor PDL Alin Seserman și Gheorghe Tuță. Primarul Ovidiu Crețu și consilierii PSD s-au opus proiectului, susținând că se vor realiza mai multe bazine de înot în cadrul proiectului Wonderland. Până la urmă consilierii locali, după mai multe amânări și modificări ale studiului de fezabilitate au  aprobat proiectul și au alocat banii pentru modernizarea ștrandului.