ACTUALITATE, ECONOMIC

Subvenție de 15 milioane de lei pentru cultivatorii de cartofi

Ministrul Agriculturii a anunțat o nouă subvenție de la bugetul de stat ce va fi achitată producătorilor agricoli în acest an, mai exact cultivatorilor de cartofi.
În urma discuției din această săptămână dintre Ministrul Agriculturii și reprezentanți ai cultivatorilor de cartofi, membri ai Federației Naționale –CARTOFUL și conducerea Clubului Fermierilor Români, au fost discutate măsuri de sprijin pentru acest sector, printre care dezvoltarea Programului Național de susținere a producției de cartof. Se urmărește de asemenea identificarea celor mai bune măsuri de susținere pentru încurajarea cultivatorilor de cartofi din România să folosească material certificat pentru însămânțare.
 Pe fondul creșterii prețurilor la cartofi din ultima perioada, de 30% , aceasta reprezintă o măsură pentru controlarea acestor scumpiri. Cu toate că României nu-i lipsește producția, ba cu atât mai mult, România produce mai mulți cartofi de cât consumă, ceea ce spune ministrul că lipsea cu desăvârșire din acest sector erau depozitele de cartofi. Printr-un program, parte din Planul Național Strategic se va finanța înființarea de depozite cu 50 de milioane de euro.