POLITICĂ

Traian Băsescu. Sunt gata să renunț la mandatul de europarlamentar și să candidez pentru Primăria Capitalei

Fostul președinte al României a afirmat în această seară că nu este exclus să candideze pentru Primăria București.

Traian Băsescu a menționat că știe ce are de făcut din prima zi de mandat fiindcă are experiența necesară. El s-a arătat dezamăgit de faptul că PNL, USR și PLUS pentru faptul că PMP  a fost exclus din alianța pentru București.

Traian Băsescu este convins că va obține un scor foarte bun. “Măcar știți pe ce dați banii”, a transmis râzând fostul președinte la un post de televiziune.

Traian Băsescu: Noi am așteptat să intrăm în alianță cu PNL și USR. Am aflat ieri că nu se poate. Deci declanșăm procedurile interne de desemnare a candidaților.

ModeratorDe ce n-a fost PMP inclus în această alianță a dreptei?

Traian Băsescu: Nu știm. Greu de spus. Eu am un singur raționament, având în vedere că PMP este un partid care obține constant între 8% și 10% la București, de când s-a înființat, foarte probabil cineva își dorește ca Nicușor Dan să fie văduvit de aceste 10 procente în competiția cu Firea. Este o analiză a noastră, nu găsim explicație de ce nu vrei 10 procente.

Eu nu prea știu să pierd, n-am învățat treaba asta în politică și dacă intru în competiție o să fac tot ce se poate să câștig. Pe de altă parte, obiectivul meu major este să dau o mână de ajutor PMP-ului, dar poate că vreau să dau și o lecție USR-ului.

Moderator: De ce v-au supărat așa de tare?

Traian Băsescu: Refuzul de a accepta PMP-ul care, repet, nu este un partid din care eu mai fac parte. Deci, motivația „Nu vrem cu Băsescu” nu mai poate funcționa.

Moderator:Dacă intrați în această luptă, veți lua, în mod evident, din voturile dreptei. Și asta în condițiile în care va câștiga Gabriela Firea înseamnă că ați ajutat-o pe Gabriela Firea.

Traian Băsescu: Bun, și oferta USR-PNL care este? Desființați-vă, voi PMP, că noi suntem niște băieți deștepți. Ăștia au început să procedeze ca băieții deștepți din energie. Ar vrea ca PMP să le dea voturile dar să nu aibă candidați. Democrația este despre participarea la alegeri, iar PMP nu are decât varianta de a participa singur la alegeri.