OPINII

Sunt scumpe catedralele? Dar teatrele și arenele de fotbal sunt ieftine?

Mă întreb, uneori, de ce templele sau catedralele unde creștinii se roagă sunt socotite scumpe iar spațiile dedicate distracției (arenele de fotbal, teatrele renovate la sume exorbitante)… nu!
Mă miră disprețul pentru oamenii cuminți care-și întemeiază familii, își educă pruncii, practică abstinența, postesc și fac binele, înfrumusețează lumea prin artă și cuvânt, studiază textele sacre, îngrijesc bătrânii, hrănesc săracii și plătesc taxe unui Stat obez și nesătul. De ce, oare, discipolii lui Hristos sunt puși la zidul infamiei?
De unde vine dubla măsură a presei seculariste: înghesuiala, promiscuitatea și drogurile ușoare pe la concerte pop sunt acceptate, dar pelerinajele pe meleagurile sfinților sunt ridiculizate?
Nu pricep de ce acțiunea politică a unor oameni credincioși este „populist-extremistă”, dar manifestările pestrițe și indecente lansate sub umbrela diversității stârnesc aplauze și sunt finanțate de Bruxelles. În acord cu țări precum Elveția, Croația, Polonia sau Ungaria, oare România n-are dreptul la demnitate și specific național?
Cea mai puternică inițiativă cetățenească pro-familie din ultimii o sută de ani s-a „bucurat” de sabotajul politic al decidenților într-o țară cu declin demografic și neîncredere în viitor.
Cei care deunăzi disprețuiau libertatea de conștiință la Referendumul pro-familie urăsc astăzi drepturile pacientului și libertatea de conștiință exprimată-n chestiuni medicale. Boicotul era bun, acum niște ani. Acum este crimă.
Ofensiva globalistă și mimetismul ideologic au aplicat o zdravănă măciucă inițiativei private, libertății de expresie și democrației participative. Propaganda sexomarxistă a făcut asocierea perversă între niște oameni frumoși și ditamai personajele penale, care pângăresc orice ating. Rezultatul? România are copiii tot mai puțini și o datorie publică în creștere galopantă.
N-am uitat cum trei milioane și jumătate de români au fost „flituiți” cu apelative precum „închizitori”, „creștinopați”, „fundamentaliști” medievali” și chiar „ucigași”. Și, totuși: dihonia nu vine de la diavol? „Cunoscând gândurile lor, Iisus le-a zis: Orice împărăție care se dezbină în sine se pustiește, orice cetate sau casă care se dezbină în sine nu va dăinui.”
În ce mă privește, voi apăra mai departe prezența creștinilor în școli, politică sau cultură, educând tinerele generații în spiritul admirației și al iubirii pentru marile figuri ale tradiției conservatoare.