POLITICĂ

,,Sunt Vlad Voiculescu și te chem să construim împreună țara pe care ne-o dorim”

Fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut un apel către semnatarii campaniei Fără penali în funcții publice, prin care le cere să facă parte în mod direct din proiectul politic al opoziției

„Eu mi-am asumat intrarea în politică, dar nu pot face nimic de unul singur. Am nevoie de ajutorul tău, am nevoie să pot comunica direct cu toți cei care gândiți ca mine. Din păcate, după un an și jumătate în care ne întâlnim constant în Piața Victoriei, nu pot să ajung la voi decât prin postări pe Facebook. Foarte des, din cauza modificărilor în algoritmii Facebook, mesajele mele mai ajung la doar 2-3.000 de oameni.
Dacă ai încredere în mine, dacă ești unul din cele câteva mii de oameni care mi-au cerut să îmi asum un rol activ în schimbarea țării, te rog, permite-mi să te pot contacta atunci când am nevoie de ajutor”, le-a transmis Voiculescu susținătorilor săi.

Acesta a lansat și un apel de mobilizare al semnatarilor cărora le cere să fie pregătiți pentru momentele politice care urmează în perioada următoare, fie că vorbim de strângerea de semnături pentru alegerile europarlamentare sau pentru semna o inițiativă cetățenească pentru modificarea constituției în 48 de ore.

„Lasă-mi datele tale în formularul de mai jos.

Ca să putem construi România pe care ne-o dorim, avem nevoie să strângem rândurile. Avem nevoie să fim #unmilion de oameni.

Un milion de oameni care se pot găsi oricând între ei.

Un milion de oameni care se pot mobiliza oricând pentru a opri o nedreptate sau pentru a susține o inițiativă civică sau politică care face din țara asta un loc în care să vrei să trăiești.

Un milion de oameni care pot semna o inițiativă cetățenească pentru modificarea constituției în 48 de ore.

Un milion de oameni care pot aduna semnăturile pentru participarea la alegerile europarlamentare (de pildă pentru partidele de opoziție) în 48 de ore.

Un milion care să se găsească, să se unească și, împreună, să ducă țara asta înainte. Să o construiască. Să o facă din nou să creadă în ea.
Să îi redea sufletul.

La sfârșitul anului trecut, 75% dintre români credeau că mergem într-o direcție greșită. Imaginați-vă cum ar arăta un sondaj făcut azi, după ziua de vineri, 10 august. Știu, pare mult, dar deja ne-am strâns 85.000 încă din prima săptămână de la lansarea acestui mesaj. Dacă vom continua în același ritm, vom fi în curând un milion și vom căpăta certitudinea că, pe lângă proteste, începem să construim o alternativă”, a încheiat fostul ministru.