ACTUALITATE

Surprize uriașe în ultimul sondaj realizat de IMAS

Surprize mari în ultimul sondaj realizat de IMAS. PSD cade mult în opțiunile de vot și ajunge la sub 30%. PNL se află în creștere, depășind ușor PSD. În creștere se află și partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș.

Discursul PSD anti-justiție, linie impusă chiar de liderul partidului Liviu Dragnea i-a redus cota de popularitate, cel puțin asta par a indica datele unui sondaj realizat de IMAS. Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a pierdut două puncte procentuale din intențiile de vot ale românilor, ajungând la 8,6%, conform sondajului IMAS, care a realizat o cercetare sociologică de tip omnibus, efectuată lunar pe un eșantion de 1200 de persoane cu vârsta peste 18 ani.

Dacă ar fi acum alegeri parlamentare, cele mai multe voturi le-ar putea obține, conform IMAS, PNL, care în iunie a depășit PSD cu 0,8%. Astfel, PNL a ajuns la 29,2% din intențiile de vot, în creștere cu două procente față de luna decembrie a anul trecut.

De asemenea, tot în creștere este, conform sondajului realizat de către IMAS, și USR, care a câștigat anul acesta aproape trei puncte procentuale din intențiile de vot ale electoratului român, ajungând la 11,3%.

Deși încă nu există oficial ca partid, formațiunea fostului premier Dacian Cioloș, are o intenție de vot de 8%.

UDMR se păstrează în marja sa clasică de 5%. Paradoxal este faptul că Partidul România Mare, aproape inexistent în spațiul public, mai aduna încă 2,2% din voturile românilor, în luna

Cercetarea IMAS a fost realizată pe un eșantion împărțit astfel: Rural 45%; Oraşe mici (10-49 mii) 18%; oraşe medii (50-199 mii) 16%; Oraşe mari (peste 200 mii) 22%