LIFESTYLE

Susţinem turismul montan

Guvernul a anunțat relaxarea restricțiilor după data de 15 mai, permițînd chiar activități precum drumeția, alpinismul, ciclismul.

Condiția este ca aceste activități să se facă în grupuri restrânse, de cel mult 3 persoane. În acest timp, o petiție privind turismul montan a fost lansată în mediul online și a reușit să strângă într-un timp scurt peste 11.000 de semnături.

Inițiatorul petiției, Andrei Badea, este decis să continue strângerea de semnături pentru că, spune el, turismul montan are nevoie în această perioadă de o mai mare susținere din partea autorităților.

Despre ce susținere e vorba? Andreea Orosz a discutat cu Andrei Badea, ghid montan, membru al Societății Ghizilor Montani

“Turismul montan este foarte important pentru economia potențială a României, el nefiind la ora actuală exploatat la maximum.

Vedem țări din arcul carpatic, precum Slovacia și Polonia, care trăiesc mult mai bine din turism decât o face România.

Din păcate, pentru politicieni, Carpații reprezintă mai mult o sursă de materie primă decât o sursă de venit curat și regenerabil, cum este turismul montan, făcut într-un mod responsabil ” spune Andrei Badea.

Petiția intitulată Vrem liber la turism montan poate fi consultată AICI