DIN TRANSILVANIA

Sute de participanți la Olimpiada Inocenților de la Bistrița, în ciuda vremii capricioase

Cu toate că vremea nu a fost deloc prietenoasă, în curtea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud s-au adunat, la orele amiezii, sute de persoane pentru a participa la cea de-a 13-a ediție a Olimpiadei Inocenților dedicată copiilor cu nevoi speciale din județ. Deschiderea evenimentului a avut loc în prezența fondatorul organizației Inocenți Romanian Children’s Relief, Mike Caroll, a doamnei Abby Rupp, atașat al Corpului Diplomatic al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București și a reprezentanților autorităților locale și județene.

Olimpiada a început cu o paradă a celor peste 300 de copiii cu nevoi speciale și cu activități adaptate nevoilor acestora, printre care jocuri sportive (baschet, tenis de masă, jocuri) și probe artistice (poezie, cântece, desen, pictură, dans). Alături de copiii cu nevoi speciale s-au aflat cei peste 150 de voluntari, în mare parte elevi ai școlilor din oraș și invitați care încântat atmosfera prin muzică și dans.

Acest eveniment desfășurat anual are scopul de a combate riscul de excluziune socială a copiilor și tinerilor cu dizabilități și a crește gradul de conștientizare a comunității cu privire la problemele, nevoile, dar și potențialul pe care îl au acești copii și tineri, prin implicarea lor în acțiuni culturale și de petrecere a timpului liber.

Este posibil ca imaginea să conţină: 11 persoane, inclusiv Cristina Rusu, persoane zâmbind, oameni în picioare