POLITICĂ

Tabăra anti-Cîțu a convocat Consiliul Național pentru duminică. Sunt 39 de organizații care cer schimbarea președintelui PNL

Într-o ședință a Biroului Executiv Național convocată vineri de tabără anti-Cîțu, 42 de lideri PNL au decis organizarea unui Consiliu Național duminică unde va fi stabilită data Congersului extraordinar pentru schimbarea lui Florin Cîțu.

ACTUALIZARE 14:30 În ședința BEX de vineri, liderii care îi cer lui Cîțu să plece din funcție au luat act de solicitarea a 39 de organizații județene pentru convocarea Consiliului Național. Astfel, în ședința BEX a fost stabilită data de 3 aprilie și numărul delegaților. Ulterior, congresul extraordinar ar urma să fie programat săptămâna viitoare, pe 10 aprilie. La ședință BEX de vineri nu au participat Florin Cîțu și secretarul general al partidului Dan Vîlceanu. În timpul ședinței prin videoconferință, Florin Cîțu a ieșit la declarații și a spus că o ședința a Biroului Executiv Național a fost convocată statutar pentru sâmbătă, la ora 12.

Într-un comunicat de presă transmis de purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuț Stroe, este anunțată convocarea Consiliului Național pentru duminică, ora 12:00, la Parlament.

„Biroul Executiv al Partidului Național Liberal, întrunit în ședința din 1 aprilie 2022, a luat la cunoștință de convocarea Consiliului Național în ședință extraordinară, la solicitarea unui număr de 39 de președinți ai Birourilor Politice Județene, în conformitate cu prevederile statutare.

Ședința Consiliului Național va avea loc în data de 3 aprilie, ora 12:00, la București, la Palatul Parlamentului.

Biroul Executiv, la care au luat parte 42 de membri, a stabilit în unanimitate detaliile organizatorice, numărul de delegați și norma de reprezentare pentru desfășurarea Consiliului Național.

Majoritatea membrilor Biroului Executiv și a președinților Birourilor Politice Județene apreciază că Partidul Național Liberal are nevoie de un management politic mai eficient în relația cu organizațiile teritoriale. Scopul organizațiilor județene este optimizarea coordonării și îndeplinirea programului de guvernare asumat de PNL, cu un premier din partea PNL.

Necesitatea unei schimbări se impune și datorită contextului geostrategic, existând situații când o decizie administrativă are nevoie de o susținere politică rapidă.

O situație de criză impune măsuri de criză, așa cum a fost nevoie ca România să aibă o majoritate parlamentară solidă, care să consolideze abordările responsabile și să prevină riscul unei crize politice artificiale.

Pe ordinea de zi a Consiliului Național se va afla convocarea și organizarea Congresului Extraordinar al PNL”, se arată în comunicatul de presă.

Vineri dimineață, Dan Vîlceanu spunea că nu a primit documente oficiale pentru convocarea unei şedinţe a Biroului Politic Naţional sau a Biroului Executiv al partidului.