ACTUALITATE

Tabără pentru copiii din diaspora la Sulina

Timp de 2 zile, tabăra ARC Centenar de la Sulina ministrul pentru românii de pretutindeni, Intotero Natalia Elena, a participat, alături de 210 copii din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Italia și Canada la ateliere de creație, pictură, dans, sport, tradiții și obiceiuri, limba și literatura română. În cadrul acestui atelier, copii au ocazia să participe la proiectul MRP desfășurat în cadrul ARC intitulat „100 de eseuri pentru 100 ani”.

Fotografia postată de Tabara Sulina - Programul ARC 2018.

„Dragi copii, tineri și profesori, sper ca aceste zile petrecute în cadrul taberelor ARC să vă apropie si mai mult de tot ceea ce înseamnă România, prin frumusețea tradițiilor noastre, prin limba română pe care cu drag o vorbim în aceste zile și nu numai. Sper să aveți parte de experiențe de neuitat și să creați prietenii noi care vor dăinui dincolo de orice distanță. Mulțumesc tututor profesorilor și voluntarilor implicați în organizarea și desfășurarea tuturor atelierelor. De asemenea, multumesc colegilor de la Ministerul Tineretului și Sportului, DJTS Tulcea, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Tulcea, care timp de 2 luni sunt în slujba românilor de pretutindeni și asigură reușita taberelor ARC Centenar Sulina”, a precizat ministrul.

Demnitarul a asistat și la un program artistic pregătit de tinerii și copii participanți ai taberei.

Programul de tabere „ARC” își propune să creeze și să păstreze legături între cetățenii și etnicii români din diferite țări, să ofere cunoștințe despre cultura și civilizația românească, să promoveze valorile patrimoniului cultural românesc.

Fotografia postată de Tabara Sulina - Programul ARC 2018.