Tăieri ilegale de lemn pe Valea Ilvei sancționate de către jandarmii bistrițeni

În ultimele 24 de ore jandarmii Detașamentului 1 Mobil Bistrița au executat o acţiune specifică pe linie silvică, în cooperare cu lucrători din cadrul ocolului Silvic Valea Ilvei, în zona localităţilor Lunca Ilvei şi Ilva Mică.

A fost aplicată o sancţiune în valoare totală de 5.000 lei, pentru transport de masă lemnoasă fără aviz de însoţire, conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancționarea contravențiilor silvice, art. 19, alin. 1, lit. b. În urma acţiunii s-a dispus și ridicarea în vederea confiscării a materialului lemnos (aproape 4 metri cubi).

Jandarmeria avertizează că în conformitate cu prevederile legale în vigoare transportul de masă lemnoasă fără aviz sau cu documente din care nu rezultă provenienţa legală a acesteia constituie contravenţie silvică şi se sancţionează cu amendă  de la 5.000 la 10.000 de lei şi confiscarea materialelor lemnoase.

Totodată, jandarmii Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa au intervenit luni seara în cartierul Sărata, deoarece membrii unei familii au reclamat faptul că au fost ameninţaţi şi loviti de un bărbat aflat la aceştia în vizită. Făptuitorul este un bărbat de 37 de ani din Crainimăt iar acesta i-a ameninţat şi i-a lovit pe cei la care se afla în vizită, solicitându-le totodată o anumită sumă de bani. Un vecin a auzit scandalul şi a sărit în sprijinul acestora solicitând totodată prin intermediul Numărului Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, intervenţia jandarmilor la faţa locului.Jandarmii au întocmit pe numele făptuitorului actele de sesizare pentru infracţiunile de lovire sau alte violenţe, conform art. 193, respectiv pentru ameniţare conform art. 206  Cod Penal.

 

 

sursa foto: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Gelu Voievod” Bistriţa Năsăud

 

Recommended For You

About the Author: Sarmasan Mihai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.