DIN TRANSILVANIA

O tânără a cumpărat și restaurat o casă autentică tradițională, reușind să creeze un ținut de basm cu ajutorul lavandei. Foto

Antreprenoarea Simona Măricean, care a lucrat peste un deceniu pentru un hotel din staţiunea montană Val d’Isere din Franţa, a cumpărat în urmă cu trei ani o casă veche de peste 100 de ani în judeţul Sălaj, a restaurat-o şi pe terenul de peste jumă­tate de hectar din jurul casei a plantat lavandă şi imortele, o plantă folosită în medicină şi în industria cosmeticii.

,,În august 2016 am cumpărat pro­prietatea unde sunt acum cerdacul şi casa noastră. Lavanda este o pasiune din vremea când stăteam lângă Avignon, în sudul Franţei, cu foarte mulţi ani în urmă. Turismul îl ştiu foarte bine, vorbesc şase limbi străine, am crescut la ţară şi ştiu să mânuiesc motocultorul şi drujba. De asta nu mi-a fost teamă să mă înham la munca asta şi nu am ţinut cont de prejudecăţi”, spune Simona Măricean, 43 de ani, fondatoarea brandurilor La Lavande şi Cerdacul cu Lavandă.

Este posibil ca imaginea să conţină: în aer liber

Cerdacul cu Lavanda își deschide anual porțile între 1 mai și 1 octombrie.
Conceptul acestei destinații aparte este de a invita oamenii să descopere un mic colț de țară impregnat cu istorie și să se bucure în deplinătate de o casă tradițională autentică, să se poată destinde în liniște și să simtă ca, preț de câteva zile, acest loc a fost creat pentru ca ei să poată evada din tot ceea ce înseamnă agitație și griji cotidiene.

”Ne bucurăm să vă primim în locul de basm pe care l-am creat și unde sperăm să vă simțiți, la fel ca noi, binecuvântați de măreția naturii și de frumusețea lavandei. Veți înțelege de ce înseamnă Cerdacul cu Lavandă “acasă” pentru atât de mulți care i-au trecut deja pragul, iar noi vom fi aici să vă împărtășim din legendele locului și să ne străduim ca cele câteva zile petrecute la Cerdacul cu Lavandă să vă rămână amintiri de suflet”, este mesajul gazdei pentru cei ce îi vor trece pragul.

Este posibil ca imaginea să conţină: plantă, cer, casă, copac şi în aer liber

Cerdacul cu Lavanda se închiriază în exclusivitate, casa fiind compusă din dormitor cu pat matrimonial, salon cu șemineu, baie și terasa privată cu vedere la Castrul Roman de la Porolissum.
Capacitatea maxima de cazare este de 3 persoane (salonul dispune de un pat simplu).
Durata minima de sejur pe care o puteți rezerva este de 2 nopți.

Pe durata sejurului sunt puse la dispoziție următoarele facilități:
În Cerdac: TV, WiFi, minibar, cafetieră, ceainic, prosoape, produse de igienă,
În curtea Cerdacului : parcare privată, foișor cu barbecue, acces liber la servicii de spălătorie/călcătorie, precum și în gradina de legume bio de la Cerdacul cu Lavanda.
La cerere, se pot procura produse tradiționale de la localnici pentru pregătirea mesei.

TARIFE /
50 euro/ noapte / 2 persoane ( prețul nu include micul dejun)
Supliment 10 euro/noapte/ 3 persoane ( prețul nu include micul dejun).

Rezervările se fac prin mesaj privat pe pagina Cerdacului cu Lavanda.

Este posibil ca imaginea să conţină: dormitor şi interior

Este posibil ca imaginea să conţină: dormitor şi interior

Este posibil ca imaginea să conţină: oameni stând jos, masă şi interior

Este posibil ca imaginea să conţină: interior

Este posibil ca imaginea să conţină: oameni stând jos, masă şi interior

Este posibil ca imaginea să conţină: interior şi text

Este posibil ca imaginea să conţină: oameni stând jos, masă şi interior

Este posibil ca imaginea să conţină: oameni stând jos, masă, plantă şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: plantă, copac, iarbă, floare, cer, în aer liber şi naturăEste posibil ca imaginea să conţină: plantă, copac, cer, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: copac, plantă, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, în aer liber şi natură

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.