Țara din UE unde transportul public este gratuit

Prima ţară europeană care oferă transport gratuit cu autobuzul este Estonia.

,,Există numeroase oraşe şi regiuni în Europa în care transportul în comun este gratuit, dar până acum nu a existat un proiect de transport public gratuit la scară naţională”, a declarat Kadri Simson, titulara de la Ministerul Economiei şi Infrastructurii din Estonia.

În luna iulie, 11 din cele 15 comitate estoniene au lansat transportul gratuit cu autobuzul, scrie Agerpres.

,,Noi încercăm să animăm regiunile rurale, să oprim exodul spre oraşe”, a afirmat pentru AFP ministrul, subliniind că programul respectiv este rezultatul discuţiilor dintre guvernul central şi regiuni.

,,La nivelul unui comitat, transportul gratuit cu autobuzul are drept scop crearea de posibilităţi pentru mobilitatea locuitorilor din mediul rural, pentru a le garanta accesul zilnic la servicii’, a precizat ea.

Jumătate din cei care se servesc de transportul public la Tallin afirmă că au început să recurgă la transportul în comun mai des de când acesta a devenit gratuit, potrivit unei anchete anuale privind nevoile cetăţenilor realizată în 2017. 

Cu toate acestea, criticii sunt îngrijoraţi de impactul potenţial negativ al transportului gratuit cu autobuzul asupra traficului feroviar, însă numărul a crescut cu 8% în acest an.

 

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.