DIN TRANSILVANIA

Târgu Mureș: 24 de apartamente pentru personalul medical

Primăria Târgu Mureș a pus la dispoziție 1000 de metri pătrați, suprafața construită fiind de 376 de metri pătrați. Ansamblul rezidențial este compus din 24 de apartamente, cu suprafețe cuprinse între 38,5 și 75,8 metri pătrați, distribuite astfel: 12 apartamente cu o cameră, 10 cu două camere, iar 2 cu trei camere. Blocul deține spații tehnice, depozit pentru biciclete și cărucioare, spațiu pentru uscarea rufelor și unul alocat centralei termice.

“Mă bucur că, în sfârșit, după blocaje de ani de zile, a fost finalizat blocul ANL, construit pentru medicii specialiști și rezidenți. Am inițiat acest proiect acum zece ani, am avut în vedere faptul că municipiul Târgu Mureș este un renumit centru medical. Primul bloc ANL, care a fost construit în oraș tot pentru personalul medical, a fost finalizat în al treilea mandat de primar. Iată că acum, după multe blocaje, am reușit să finalizăm 24 de locuințe în parteneriat cu Agenția Națională de Locuințe.

Începând din luna septembrie, beneficiarii se pot muta în noile apartamente. Doresc să precizez, încă de pe acum, că aceste locuințe nu se vor vinde (așa cum s-a întâmplat în 1995), deoarece imobilele sunt destinate să fie cedate succesiv medicilor care își desfășoară activitatea în Târgu Mureș”, a menționat primarul Dorin Florea.

Investiția Primăriei Târgu Mureș în acest proiect a fost de peste 4 milioane de lei și a constat în terenuri și utilități.
Urmează ca în anul 2021, tot printr-un parteneriat cu ANL, să fie puse la dispoziția tinerilor 60 de apartamente pe strada Depozitelor din Târgu Mureș.