DIN TRANSILVANIA

Târgul de Crăciun din Cluj printre cele mai frumoase din Europa

Târgul de Crăciun din Cluj Napoca și-a deschis porțile pe 22 noiembrie. Luminile, aromele, muzica și bucuria au pregăti orașul pentru cel mai frumos sezon.

Târgul de Crăciun Cluj-Napoca a fost nominalizat, din nou, în cadrul concursului European Best Christmas Market organizat de către European Best Destinations.

Astfel, Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca se află deja între cele mai frumoase 24 Târguri de Crăciun din Europa. Anul trecut, evenimentul din Cluj s-a situat pe locul 10 în Europa.

„Dacă vă place ceea ce facem și vreți să ducem Clujul, pentru al doilea an consecutiv, în top 10 destinații pentru perioada Crăciunului, votați aici„, au transmis organizatorii târgului.

Votul se desfășoară în perioada 29 noiembrie – 10 decembrie și puteți vota din nou la interval de 24 de ore.

Este posibil ca imaginea să conţină: noapte, mulţime, cer şi în aer liber

Târgul de Crăciun 2019 poartă ideea de „familion” într-o nouă direcție: aceea a jocului, a “jucatului” împreună. Jocul aduce laolaltă familia cu generațiile ei, o ajută să petreacă timp de calitate împreună. ”Jocurile de familie” sunt întotdeauna un bun pretext de întâlnire, fie că vorbim de un joc de remi etalat pe masa din bucătărie, de partidele de șah nepot-bunic, de X-0 între frați sau de cele jucate în grupuri mai mari, cu prietenii.

Anul acesta, familionul se va strânge în jurul bradului la Târgul de Crăciun Cluj-Napoca, sub îndemnul “Familionul, familionul, hai la joc!”.

“Faptul că anul trecut am fost între primele 10 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, conform clasamentului European Best Destinations, ne-a motivat ca anul acesta să aducem familionului și mai multe emoții pozitive, și mai multă distracție, într-un cadru de poveste. Anul acesta vrem să vă convingem să trăiți bucuria copilăriei împreună cu noi, așa că am pregătit un program dinamic, cu multă joacă și multe surprize pentru toate vârstele” menționează Mihai Oprean, directorul Târgului de Crăciun.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, noapte şi în aer liber

Ediția 2019 a Târgului de Crăciun aduce, însă, și câteva elemente de noutate față de anii precedenți.

Temerarii vor putea descoperi târgul prin joc, în cadrul unei activități de tip vânătoare de comori, care îi va purta pe la principalele atracții din târg și le va testa abilitățile de detectiv.
Programul Căsuței Moșului, va include, pe lângă tradiționalele ateliere și sesiuni de jocuri pentru toată familia, și o activitate de tipul escape room, în care cei mici vor avea la dispoziție doar 30 de minute să găsească registrul lui Moș Crăciun și să-și treacă numele pe lista copiilor curioși.

Este posibil ca imaginea să conţină: noapte, mulţime, copac şi în aer liber

Atracțiilor permanente ale târgului li se vor adăuga un carusel cu luminițe, un iglu care găzduiește o familie de urși polari, o moară (jocul) de mari dimensiuni și o iesle de Crăciun.
Personajele principale ale temei de anul acesta – calul cu coarne, omul de zăpadă din zaruri și domino joker – au coborât din poveste și vor fi alături de noi în piață.
Programul artistic de la scenă va include, pe lângă reprezentațiile artiștilor consacrați, și momente ale unor artiști aflați la început de drum, recrutați în cadrul unui program de tipul „scenă deschisă”, pe care vă invităm să îi susțineți cu toată căldura.

Anul acesta se vor colecta fonduri pentru două proiecte ale celor de la Beard Brothers, și anume pentru beard mobile, primul proiect social de acest fel din România, care are scopul de a pune la dispoziția persoanelor cu dizabilități o metodă de transport adecvată nevoilor lor, și pentru ambulanța socială, un vehicul echipat să ofere servicii medicale, asistență socială și consultanță juridică românilor care locuiesc în zone rurale izolate sau comunități cu risc de marginalizare.

Ediția 2019 a Târgului de Crăciun va fi ediția acțiunilor, a familionului descoperindu-se pe sine sub semnul jocului, al jucatului, element esențial care ne aduce și ne ține împreună.