ECONOMIC

Târgul Naţional Imobiliar se deschide la Bucureşti

La Palatul Parlamentului, din capitală, începe astăzi Târgul Naţional Imobiliar, la care participă peste 100 de companii.
În cele trei zile ale ediţiei din acest an sunt scoase la vânzare peste 30.000 de locuinţe noi, case de vacanţă, terenuri şi spaţii de birouri din Bucureşti sau din judeţele Ilfov, Constanţa şi Cluj. Oferte vin şi din Bulgaria, Spania sau Statele Unite.
Managerul de relaţii publice al târgului, Cristina Bercea, a afirmat la Radio România Actualităţi că este un moment bun pentru achiziţionarea unei proprietăţi.
Cristina Bercea: Dacă ne referim la ultimul raport apărut pe piața imobiliară, care face referire la trimestru al doilea, prețul mediu pe metru pătrat a crescut doar cu 0,4% faţă de primul trimestru al anului 2019, astfel creșterile au încetinit. Nimeni nu poate spune exact dacă pe viitor vor scădea, dar acum, dacă vorbim strict de prezent, este un moment bun de a cumpăra, mai ales că pe durata Târgului Național Imobiliar, ce are loc de astăzi până duminică la Palatul Parlamentului, vizitatorii au acces la oferte imobiliare cu discount-uri maxime. Dacă ne referim la capitală, cele mai mici prețuri pentru locuințele noi se găsesc în zona de sud. Aici, o garsonieră are preţul de pornire de 35.500 de euro, un apartament cu două camere poate fi cumpărat 43.000 de euro, iar un apartament cu trei camere are prețul de pornire de 56.100 de euro. La polul opus, prețurile din nordul capitalei, mai exact din Pipera, 65.200 de euro o garsonieră 70.900 de euro un apartament cu două camere și 119.000 de euro un apartament cu trei camere.