POLITICĂ

Tăriceanu micșorează autostrada din Moldova de la un târg la altul

În încercarea de a arăta ce interesați sunt cei de la ALDE de regiunea Moldovei, domnii Tăriceanu și Vosganian au reușit să demonstreze ce puține resurse alocă azi coaliția PSD-ALDE pentru proiectele de infrastructură critice pentru județele din nord-est.

S-au agățat, ca doi năuci, de ceea ce ar trebui să fie Autostrada A8, cerută de toți cetățenii normali pentru dezvoltarea acestei zone mereu uitate când vine vorba despre investiții. Ne amintim că pentru această autostradă – de la Târgu Mureș la Iași, dar și pentru cea de la Suceava la București – a fost organizat, în luna mai, un marș motorizat cu punct final Palatul Victoria, pentru a atrage atenția asupra „uitării“ care s-a așezat pe aceste proiecte. Acești oameni au fost primiți cu brutalitate de forțele de ordine și opriți înainte de a-și spune nemulțumirile în fața Guvernului.

Azi, Tăriceanu și Vosganian s-au trezit vorbind foarte serios despre „Autostrada Iași – Târgu Frumos“ ca despre un mare, enorm, intergalactic proiect de infrastructură. De fapt, ei vorbesc despre un ciot de 60 de kilometri. De la Târgu Mureș – Iași au trecut prin Târgu Neamț – Iași și au ajuns la Târgu Frumos – Iași. Peste o săptămână o să-i zică Autostrada Târgu Iași – Iași.

Pentru cei doi năuci, există un document pe care, dacă sunt așa de interesați de Moldova, ar trebui să-l ia în brațe și să-l răstoarne pe masa doamnei Dăncilă, premierul lor. Documentul se numește Masterplanul de transport al României și are termene clare pentru autostrăzile pe care ei le fac din vorbe de 30 de ani.

Articol preluat de pe pagina platformei Mișcarea România Împreună