DIN TRANSILVANIA

Tăuții Măgheruș, Albac și Băile Figa, câștigătoarele Concursului EDEN – Destinații Europene de Excelență

Concursul EDEN-Destinații Europene de Excelență (European Destinations of Excellence) a fost lansat de Ministerul Turismului în luna mai și a avut ca temă, în acest an, turismul de sănătate și relaxare. Acest concurs se defășoară în fiecare țară a Uniunii Europene încă din anul 2006 și are ca scop principal dezvoltarea turismului durabil.

Concursul din fiecare țară este axat pe proiecte, administrațiile locale ce doresc să concureze întocmind un dosar de candidatură. Acest dosar, alături de vizitele din teren, permit  evaluarea destinațiilor înscrise în concurs și desemnarea de Destinații Europene de Excelență la nivelul țării noastre.

Recent, Ministerul Turismului a anunțat destinațiile câștigătoare dintre cele 80 care și-au depus candidatura în acest an. Acestea sunt, în ordine: orașul Tăuții Măgherăuș (jud. Maramureș),  Albac (jud/ Alba), Parcul balnear Băile Figa (jud. Bistrița-Năsăud), județul Harghita și Ocna Șugatag (județul Maramureș).

Aceste cinci destinații vor fi incluse în Rețeaua EDEN la nivel naţional şi european şi vor putea deveni membre ale Asociaţiei EDEN. Destinațiile vor fi promovate prin canalele media ale Ministerului Turismului și vor fi premiate la nivel național în cadrul unei festivități. Locul I la acest concurs, adică Tăuții Măgheruș, va participa la festivitatea de premiere de la Bruxelles și va fi promovată pe site-ul www.edenineurope.eu prin crearea unei pagini speciale.

Concursul a fost derulat în cadrul Proiectului Romania EDEN Contest 2019, cofinanțat de Comisia Europeană.