DIN TRANSILVANIA, ECONOMIC

Techsylvania: Cluj-Napoca este în aceste zile Capitala Europeană a Tehnologiei

La Cluj-Napoca a avut loc deschiderea celei de-a 6-a ediție a Techsylvania, cea mai mare platformă de creștere prin tehnologie din România și unul dintre cele mai semnificative evenimente de tehnologie din Europa de Est.

Evenimentul este organizat la Sala polivalentă BTarena și acoperă cele mai importante aspecte ale evoluției tehnologice precum inteligența artificială, internetul lucrurilor, machine learning, blockchain, big data ș.a dar și concepte precum cultura organizațională, tehnici de motivare a echipelor sau modalități de atragere a investitorilor. Techsylvania deci confirmă astfel statutul Clujului de hub european al inovării și IT-ului.

“În acest cadru, am prezentat profilul municipiului și direcțiile strategice pe care Clujul le urmărește, tehnologia și inovarea fiind instrumente cheie pentru dezvoltare. Orașul nostru are resursa umană capabilă să utilizeze aceste instrumente pentru creșterea calității vieții la nivelul întregii comunități”, a precizat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.


Techsylvania 2019 este susținut financiar de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.