ACTUALITATE, LIFESTYLE

Temperaturi de până la 26 de grade în următoarele 2 săptămâni

În următoarele două săptămâni, temperaturile vor fi în scădere în prima parte, urmând ca în partea a doua să crească şi până la 25-26 de grade Celsius, transmit meteorologii. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în Banat, Moldova şi Oltenia. Tot în Oltenia vor fi şi averse aproape zilnic.

În Banat, va urma o încălzire treptată a vremii, astfel încât între 19 şi 21 mai media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul a 25 de grade. Din data de 22 mai, media maximelor termice va fi de 24 grade iar a celor minime va varia între 9 şi 11 grade, pentru ca apoi să crească în 21 – 22 mai la 13 grade, pentru ca până la sfârşitul intervalului să scadă uşor şi să ajungă la 12 grade în ultima zi. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai frecvente şi importante cantitativ între 14 şi 16 mai, transmite Administraţia Naţională de Meteorogologie.

În Crişana vremea va intra în încălzire, pentru ca în jurul datei de 20 mai să ajungă chiar şi la 25 de grade. Instabilitatea atmosferică va fi specifică zonei, pe tot parcursul intervalului, înregistrându-se averse mai importante cantitativ între zilele 15-17 mai.

Transilvania va înregistra uşoare variaţii de temperatură până pe 19 mai, cu o medie situată între 20 şi 22 de grade. Între 19 şi 21 mai, maximele vor urca până la 23 de grade. Instabilitatea atmosferică se va manifesta pe aproape tot parcursul intervalului, cu cantităţi mai importante de precipitaţii între 15-18 mai.

Moldova nu va înregistra variaţii semnificative pe tot parcursul intervalului, media regională situându-se între 22 şi 24 de grade. Instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales în prima săptămână, cantităţi de apă mai însemnate fiind posibile în intervalul 16-19 mai.

Până pe data de 19 mai, temperaturile maxime vor fi în creştere uşoară în Dobrogea, de la medii în jurul a 19 grade, până la 22 de grade. În a doua săptămână, variaţiile de temperatură vor fi nesemnificative, cu o medie regională de 22 de grade. Minimele vor oscila de la valori între 11-12 grade, la cele între 13-14 grade, cu o medie regională la nivelul celor din urmă. În jurul datei de 19 mai sunt posibile precipitaţii mai însemnate.

Muntenia va înregistra cele mai ridicate maxime. În prima săptămână, media lor va fi între 21-23 de grade, iar spre finalul celor două săptămâni, între 24-26 de grade. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în prima parte a intervalului, când vor fi averse mai însemnate cantitativ între 15-17 mai. Probabilitatea precipitaţiilor va fi mai redusă în a doua săptămână.

Şi în Oltenia vremea se va încălzi, cu medii ale maximelor de până la 25 de grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse şi mai însemnate cantitativ în intervalul 14-17 mai.

La munte, temperaturile maxime vor fi, în medie, în jurul a 11-13 grade în prima săptămână, iar în cea de a doua între 13-15 grae. Noaptea, temperaturile vor scădea şi până la 5 grade în prima săptămână, şi între 6-7 grade în cea de a doua. Averse semnificative vor fi înregistrate în intermavul 14-18 mai.

sursa: mediafax.ro