ACTUALITATE

Teroriştii din Secuime, câte 5 ani de închisoare, sentinţă definitivă

Extremiştii Beke Istvan şi Szocs Zoltan, acuzaţi că au planificat un atentat de 1 decembrie 2015, la Târgu    Secuiesc au fost condamnați de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. ÎCCJ i-a condamnat, ieri, definitiv pe     cei doi la câte 5 ani de închisoare. Sentinţa vine după ce în aprilie 2017 Curtea de Apel Bucureşti a decis condamnarea lui Beke Istvan şi Szocs Zoltan la doar 11 luni, respectiv, 10 luni de închisoare, pentru operaţiuni cu articole pirotehnice, cei doi fiind achitaţi pentru acuzaţiile de tentativă şi instigare la atentat contra unei colectivităţi.
Potrivit Curţii Supreme, Beke Istvan Attila Zoltan Szocs au fost găsiţi vinovaţi de tentativă la atentat contra unei colectivităţi.
Pentru atentatul de 1 Decembrie Szocs Zoltan şi Beke Istvan au fost acuzaţi că au planificat un atentat de 1 decembrie 2015, la Târgu Secuiesc. ,,Începând cu anul 2014, pe teritoriul României a fost semnalată preocuparea unor cetăţeni străini şi cu dublă cetăţenie pentru alimentarea interesului membrilor extensiei în România a structurii naţionalist-extremiste ungare ,,Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM pentru dezvoltarea propriilor abilităţi fizice, în vederea iniţierii de acţiuni violente care să conducă la materializarea obiectivelor autonomiste şi revizioniste promovate prin mesaj public de membrii respectivei organizaţii iredentiste (refacerea ,,Ungariei Mari”)”, susţineau procurorii DIICOT.
foto: ziuadecluj.ro

 

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Soare
Soare
9°C
Vânt: 4 km/h S