LIFESTYLE

Tibi Ușeriu a preluat conducerea plutonului fruntaș de la Yukon Arctic Ultra

În urmă cu aproximativ o oră, Tibu Ușeriu s-a instalat la conducerea plutonului fruntaș ce concurează la Yukon Arctic Ultra, după cum arată trackerul GPS al sportivului din Bistrița, ce poate fi urmărit  la următorul link: https://arcticultra.de/de/live-tracking-2020/

După ce a preferat să-și intre în ritm în primele 24 de ore de la debutul cursei de 300 de mile, Tibi Ușeriu a aceelerat în ultima oră și a reușit să-și depășească contracandidații, preluând conducerea în Yukon Ultra Arctic. Tibi a luat startul la Yukon Ultra Arctic în 30 ianuarie, ora 20,30 (ora României),  o cursă extremă de  300 de mile care se desfășoară în nordul Canadei.

Căștigător de trei ori consecutiv la ultramaratonul de la Cercul Polar de Nord (Ultra Arctic 6633), Ușeriu s-a înscris și în acest maraton (considerat mai greu decât 6633 Ultra Arctic) pentru a promova Via Transilvanica,  dar și pentru a-și testa propriile limite și a câștiga concursul.

Cu toate că zona în care se desfășoară Yukon Arctic Ultra este asemănătoare cu Ultra Arctic 6633, prezența haitelor de lupi care îi urmăresc pe participanți, sălbăticia traseului și temperaturile scăzute fac din această cursă una cu adevărat extremă, puțini dintre concurenții care se aliniază la start reușind, în fiecare an, să treacă linia de sosire. Recordul, din anul 2013, aparține danezului Casper Wakefield care a străbătut cursa în 186 de ore si 50 de minute.