DIN TRANSILVANIA

Tibi Ușeriu ia startul Maratonului Yukon Arctic Ultra

Câștigător a ultimelor trei ediții ale ultramaratonului de la Cercul Polar de Nord (Arctic Ultra 6633), bistrițeanul Tibi Ușeriu se află în aceste zile în Canda unde așteaptă să ia startul unei noi  întreceri extreme care debutează la 3 februarie 2019. Este vorba de Yultra Arctic Ultra, maraton foarte asemănător cu cel pe care Ușeriu l-a câștigat în ultimii trei ani și pe care speră să și-l treacă în palmares în luna următoare.

,,Într-o bună zi, după ce am stat o vreme îndelungată de unul singur, am descoperit că există posibilitatea să alerg. De atunci alergarea a devenit pentru mine sinonimă cu libertatea. Sinonimă cu un parcurs și cu un sens.

Nu am alergat niciodată de dragul performanței sportive, pentru bani sau pentru premii. Am urmărit mereu ceva personal. Am căutat să mă împac iar și iar cu mine însumi, să mă regăsesc. Cu fiecare cursă în care mă implic, descopăr un alt Tibi decât cel pe care îl știam cândva.

În ‪3 februarie‬ voi lua startul la o nouă cursă extremă: Yukon Arctic Ultra. Voi încerca să parcurg cei aproape 700 de kilometri cu gândul la un drum de acasă, al nostru. Fiindcă Via Transilvanica, o să vedeți, într-o bună zi va face parte din viața multor români și străini.

Alerg așadar ca ambasador al Via Transilvanica, acest Camino românesc, care ne poate aduce pe toți mai aproape unii de alții. Iar acum, parcă e nevoie de acest lucru mai mult ca niciodată”  dezvăluie Tibi Ușeriu pe pagina de Facebook.

Potrivit aimx.ro, Yukon Arctic Ultra este o competiție de tradiție organizată în nord-vestul Canadei.  Concurenții pot alege să parcurgă diferite distanțe: în alergare, pe schiuri sau cu MTB-ul. Tibi Useriu este primul roman care participă la Yukon Arctic Ultra. Startul se dă în Whitehorse, iar finish-ul e in Dowson City.

Sursă foto: Tibi Ușeriu-Facebook